Flexibeler werken moet ontslagen Michelin voorkomen

Flexibeler werken moet ontslagen Michelin voorkomen

PNieuwe arbeidsvoorwaarden in de Franse fabrieken van Michelin moeten voorkomen dat er werknemers moeten worden ontslagen en fabrieken op korte termijn moeten worden gesloten. Dit meldt persbureau Bloomberg.
Productiecapaciteit
Volgens Bloomberg zorgen de nieuwe arbeidsvoorwaarden voor flexibeler werken. Dit moet helpen de capaciteit van de fabrieken aan te passen en ontslagen voorkomen.
Door de lagere vraag naar banden wordt de productiecapaciteit voor Michelins’ truckbanden in Europa voor ongeveer 50 tot 60% benut en de capaciteit voor personen- en lichte bedrijfsautobanden voor ongeveer 70%. Flexibeler werken is volgens Michelin een manier om overcapaciteit terug te dringen: “Daarmee worden fabriekssluitingen in de directe toekomst voorkomen.”
Arbeidsvoorwaarden
De nieuwe voorwaarden zijn al in 3 van de 17 Michelin fabrieken in Frankrijk ingevoerd. Hier kan Michelin bijvoorbeeld medewerkers extra dagen laten werken ter compensatie van stille dagen als de productie laag is, zei CEO Jean-Dominique Senard na een aandeelhoudersvergadering in het hoofdkantoor in Clermont-Ferrand. “Het zou geweldig zijn als alle fabrieken dit gaan doen.”
Van alle 107.000 medewerkers van Michelin werkt 59% in Europa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.