Fisker geeft Bridgestone groen licht voor exclusieve bandenlevering Ocean
(Foto: Bridgestone

Fisker geeft Bridgestone groen licht voor exclusieve bandenlevering Ocean

Bridgestone levert exclusief banden voor de Fisker Ocean. De productie van deze nieuwe EV start in 2022 en krijgt Potenza Sport-banden mee.

Volgens de Amerikaanse bandenmaker krijgt de Ocean niet alleen de Potenza’s mee, maar ook Enliten-technologie. Deze technologie moet de rolweerstand van een band tot dertig procent verlagen en het gewicht tot twintig procent. Volgens Bridgestone levert dit een besparing op per band tot twee kilogram aan grondstoffen. Voor de Amerikaanse markt stelt het bandenmerk verder custom all-season Potenza’s beschikbaar. Deze banden hebben een nieuwe compound die het remmen en de handling bij zowel natte als droge omstandigheden moet verbeteren.

De Potenza-banden zijn verder ontwikkeld met behulp van ‘Virtual Tire Development Technology.’ Bridgestone benadrukt dat hierdoor het ontwikkelingsproces van banden verduurzaamt. De bandenmaker stelt dat de CO2-uitsoot bij de ontwikkeling met zestig procent omlaag gaat. Ook moet hierdoor de tijd die in het ontwikkelingsproces gaat zitten gehalveerd worden.

Duurzaamheid

Fisker gaat in zee met de bandenmaker vanwege de gedeelde groene doelen. Het Amerikaanse bedrijf gaf onlangs aan dat al zijn Europese locaties klimaatneutraal opereren. Hieronder valt onder andere de Poolse fabriek waar het merk de banden van de Ocean produceert. Daarnaast is de Europese productielocatie van de Fisker Ocean, in Oostenrijk, ook klimaatneutraal. “Bij Bridgestone zien we elektrische auto’s als een kans om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn en mobiliteit duurzamer te maken”, vertelt Laurent Dartoux, ceo van Bridgestone EMIA, in een persbericht. “Maar er moeten nog veel barrières worden overwonnen voordat een volledig elektrische toekomst kan worden gerealiseerd. Fisker maakt niet alleen EV’s toegankelijker, maar is vanaf de grond opgebouwd met een sterke duurzaamheidsagenda die we ondersteunen.”

De Potenza’s zijn in twee maten te krijgen: 255/50 R20 en 255/45 R22. Deze zijn volgens het merk afgesteld op de specifieke eisen van de Fisker Ocean. “We zijn verheugd om samen te werken met Bridgestone. Zij delen onze waarden en ontwerpen banden die passen bij de Fisker Ocean”, stelt Henrik Fisker, ceo van Fisker. “We hebben de ambitie om de meest duurzame suv te maken en Bridgestone gaat hierin een sleutelrol spelen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.