Falken krijgt nieuw testcentrum winterbanden

Falken krijgt nieuw testcentrum winterbanden

Sumitomo Rubber Industrie (SRI), eigenaar van onder meer Falken, opent in Japan een nieuw testcentrum voor winterbanden.
Indoor
Het centrum is gevestigd bij het ontwikkelcentrum van winterbanden, Nayoro Tyre Proving Ground in Hokkaido, Japan. Het gaat om een indoor testcentrum dat de ontwikkeling van Falken winterbanden moet versnellen. Het centrum heeft een oppervlakte van ongeveer 3,000 m2 en is daarmee een van de grootste indoor winterbandentestcentra in Japan. De banden kunnen er ongeacht de weersomstandigheden worden getest.
Uitbreiding
“De opening van het testcentrum moet bijdragen aan een snelle uitbreiding van het aanbod winterbanden van Falken”, aldus Markus Bögner, COO van Falken Tyre Europe GmbH. “SRI heeft al enkele testcentra in de buitenlucht en de toevoeging van dit nieuwe indoor testcentrum moet de ontwikkeling het hele jaar mogelijk maken.”
Navoro is een van de drie testbanen van SRI. Hier zijn al verschillende bandentestfaciliteiten, waaronder een sneeuwtestbaan en testbane voor hoge snelheid e offroad banden. (Foto: SRI)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.