Falken breidt OE-levering aan Audi A3 verder uit
(Foto: Falken)

Falken breidt OE-levering aan Audi A3 verder uit

Falken is geselecteerd als OE-leverancier voor de nieuwe Audi A3. Onder de Duitse auto komen ZIEX ZE310 Ecorun-banden in de maat 205/55R16 te liggen. Eerder kondigde het merk al aan zijn banden aan de hybride-versie van de A3 te leveren.

De Ecorun is uitgerust met ‘Adaptive Constant Pressure’-technologie, wat voor een uniforme drukverdeling over het contactvlak moet zorgen. Dit garandeert op zijn beurt meer grip. Bovendien stelt de bandenmaker dat het ACP-loopvlakontwerp de richtingsstabiliteit verbetert en zorgt het voor een gelijkmatige slijtage. Verder heeft de band een ontwerp met vier groeven om de stijfheid van het loopvlak te optimaliseren en de contactvoetafdruk van de band te vergroten. Daarnaast heeft de Ecorun de snelheidsindex V en is daarmee gecertificeerd tot 240 km/u.

“Onze ZIEX ZE310 past uitstekend bij de Audi A3”, vertelt Christian Stolting, manager OE bij Falken Europa, in een persbericht. “De band onderscheidt zich immers niet alleen door zijn sportieve prestaties, maar hij staat ook voor efficiëntie. Dit is te danken aan het gebruik van de nieuwste technologieën in ontwikkeling en de moderne productieprocessen. Onze Ecorun combineert alle eigenschappen die een band in het premiumsegment kenmerken.”

Rubbersamenstelling

In de band heeft Falken ook zijn ‘Advanced 4D Nano Design’-technologie toegepast. Hierdoor is een rubbersamenstelling gebruikt die zowel de efficiëntie, als de sportieve eigenschappen van de band moeten ondersteunen. Volgens het bandenmerk is hiermee de kilometrage van de Ecorun met dertig procent toegenomen in vergelijking met zijn voorganger. Falken en Audi werken al langer samen en hierdoor mag de bandenmaker van Audi het label AO, ‘Audi Original’, voeren.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.