Explora nieuwe leverancier Ahcon wielservice-equipment

Explora nieuwe leverancier Ahcon wielservice-equipment

Ahcon WheelliftEquipmentleverancier Explora is de nieuwe Nederlandse leverancier van Ahcon wielservice-equipment in Denemarken.
Ergonomische bandenwisselapparaten
Explora speelt hiermee in op de stijgende vraag naar ergonomische bandwisselapparatuur die de toenemende belasting op het lichaam van de monteur verminderen en de doorloopsnelheid in de werkplaats verhogen. “Gemiddeld worden wielen nog steeds groter en zwaarder, waardoor ook de fysieke belasting voor de monteur toeneemt”, aldus René van Arkel van Explora. “Daarnaast is door het gebruik van zomer- en winterbanden het aantal wielen- en bandenwissels afgelopen jaren fors toegenomen.”
Aanvulling
Ahcon is een aanvulling op de bestaande Corghi (de)montagemachines en Cemb en Hunter balanceermachines. De productlijn van Ahcon bestaat uit hulpmiddelen die erop zijn gericht om wielen en banden snel en efficiënt te wisselen en door de werkplaats te transporteren. Het begint met een wieltrolly waarop de monteur vier wielen tegelijk op kan leggen. De monteur rolt de trolly naar de bandenapparatuur. Een pneumatische Ahcon-lift tilt het wiel op het (de)montageapparaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.