Europese bandenverkopen verslechteren iets

Europese bandenverkopen verslechteren iets

ETRMADe bandenverkopen in Europa zijn in het derde kwartaal van 2016 iets verslechterd ten opzichte van dezelfde periode 2015. Dit blijkt uit de zojuist verschenen cijfers van ETRMA (European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association).

Verkopen iets terug
De verkopen van personenautobanden bleef nagenoeg stabiel en telden in het derde kwartaal 57,33 miljoen banden (2015: 57,.32 miljoen). De verkopen van bedrijfsautobanden kwamen uit op 2,69 miljoen, 3% minder dan de 2,76 miljoen in het derde kwartaal van 2015. De verkopen van landbouwbanden liepen terug van 368.000 in het derde kwartaal van 2015 tot 354.000 in dezelfde periode van 2016. De verkopen van tweewielerbanden bleven nagenoeg stabieL op 1,81 miljoen banden).

Negen maanden
De cijfers over de eerste negen maanden bleven positief, hoewel de groei wel is afgenomen door de licht negatieve resultaten van het derde kwartaal.

“Door het derde kwartaal zijn de vooruitzichten voor het gehele jaar minder rooskleurig dan eerst het geval was”, Aldus ms. Cinaralp, Secretaris Generaal van de ETRMA. “Deze zullen veel afhangen van de maand oktober, normaal gesproken één van de sterkste maanden in het jaar.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.