Europees bandenlabel vernieuwt per 1 mei 2021

Europees bandenlabel vernieuwt per 1 mei 2021

Het huidige bandenlabel, dat verplicht is voor banden van auto’s en bestelwagens, wordt per 1 mei 2021 vernieuwd. Hiertoe heeft de Europese Unie besloten.
Zware bedrijfsauto’s
Tot nu toe vielen zware bedrijfsauto’s nog buiten het de verplichting van een bandenlabel, maar dat gaat veranderen. Met de nieuwe verordening vallen ook deze banden vanaf 1 mei 2021 ook binnen de regels voor milieulabels.
Het bandenlabel informeert potentiële gebruikers oven brandstofverbruik (waaronder CO2-uitstoot), grip op nat wegdek en afrolgeluid. Ook moeten er nu gegevens worden opgenomen over verwachtingen over kilometrage, slijtage, grip op sneeuw en ijs en vernieuwing.
Zichtbaar
Het bandenlabel moet duidelijk zichtbaar zijn voor de consument, in alle situaties waarin banden worden verkocht. Dit geldt zowel fysiek als online. Volgens de Europese Unie moet het bandenlabel er voor zorgen dat consumenten en bedrijven goed worden geinformeerd bij de keuze van hun banden.
De nieuwe regeling zou moeten leiden tot een vermindering van de CO2-uitstoot en een hogere omzet in de bandenindustrie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.