Europa’s grootste trekkerband bij Zuid West Banden

Europa’s grootste trekkerband bij Zuid West Banden

Zuid West Banden in Klaaswaal, Benelux importeur van Goodyear landbouwbanden, heeft Europa’s grootste trekkerbanden van Goodyear binnen gekregen. De eerste twee sets VF 1100/45R46 Goodyear Optitrac LSW-banden werden dit weekend geleverd.
Op velgen
De LSW-banden worden vanuit Amerika compleet op velgen aangeleverd. De velgen worden bij Titan, de merkeigenaar van Goodyear, in huis geproduceerd. In Amerika wordt het LSW principe vooral onder grote tractoren ingezet als alternatief voor dubbel of triple lucht. Terwijl het matenpakket daar enorm groot is, is in europa momenteel alleen de 1100/45R46 goedgekeurd. De planning is dat Goodyear medio 2020 ook met een bijpassende voorband voor de Europese markt komt, de 1000/40R32 Goodyear Optitrac LSW.
Gekeurd
Zuid West Banden eigenaar Jaap Vollaard is blij met de nieuwe levering: “Als importeur van Goodyear zijn we blij dat Goodyear Farm Tires deze LSW-banden ECE gekeurd heeft voor Europees gebruik. Ze vullen hiermee echt een gat in de markt.” Het gaat om de hoogste en breedste band in dit segment; Goodyear is de eerste fabrikant die een band heeft van meer dan 1 meter breed die ook nog eens 2.15 meter hoog is. Door het Low Sidewall (LSW) principe hebben de banden zeer veel stabiliteit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.