Euromaster: Schaarste winterbanden dreigt komende winter

Euromaster: Schaarste winterbanden dreigt komende winter

Euromaster Bandenservice waarschuwt nu al voor een schaarste in winterbanden voor het winterseizoen 2011/2012. Men voorziet ook een aanzienlijke prijsstijging. Vorig jaar begon de winter vroeg en ontstonden er al tekorten. Eind 2010 was er topdrukte op de bandenwisselpunten. Door de dreigende schaarste en toenemende vraag kan volgens Euromaster de wachttijd komend winterseizoen nog verder oplopen. Ook zijn verdere prijsstijgingen onvermijdelijk: “Vorig jaar werden banden al duurder en in het eerste kwartaal van 2011 zette de prijsstijging verder door.” Als oorzaken ziet Euromaster de toenemende vraag naar autobanden in opkomende economieën als China, India en Brazilië, en de prijsstijging van de grondstoffen. De prijs van natuurrubber is sinds 2009 verdrievoudigd en die van staal steeg met 80%. Voor synthetisch rubber zijn olie-derivaten nodig, waarvan de prijs met 100% steeg. “En het einde is nog niet is zicht.” Euromaster biedt daarom consumenten de mogelijkheid om in de zomermaanden winterbanden te reserveren tegen prijzen die op dit moment gelden. ‘’Wij weten dat het gek klinkt om nu al actie te ondernemen”, aldus Koen Buyst, Directeur Retail van Euromaster. “Maar daarmee zijn slimme consumenten over enkele maanden verzekerd van winterbanden en geldt er voor hen geen wachttijd.”

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Momenteel zijn er nog meer dan voldoende banden op voorraad. De mensen die nu bestellen en niet wachten tot de eerste sneeuw valt zijn zeker van winterbanden.

  2. Ook wij verwachten ook nog geen grote problemen voor december 2011. Kopers hoeven daarom ook niet overhaast een keuze te maken wat ons betreft.

  3. Velgen.eu

    Het viel gelukkig mee afgelopen winter. Het is alweer lente en de “R” is uit de maand. Vergeet niet uw winterbanden om te wisselen met zomerbanden. Doorrijden met winterbanden zorgt ervoor dat deze erg snel slijten en dat is natuurlijk zonde!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.