EU wil Europese wetgeving winterbanden

EU wil Europese wetgeving winterbanden

Er moet één Europese winterbandenwetgeving komen voor alle EU-lidstaten. Dit zei Szabolcs Schmidt, hoofd van de Europese veiligheidscommissie, tijdens een bijeenkomst in het Europese Parlement.
Volgens Schmidt dragen winterbanden bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid. Daarom kondigde hij een studie aan naar de rol van banden voor een grotere verkeersveiligheid. Maar om tot een Europese wetgeving te komen moeten de Europese lidstaten wel komen tot een eenduidige Europese definitie van de winterband: “Elke EU lidstaat moet vaststellen hoe de wetgeving het beste aansluit bij de locale klimatologische omstandigheden“, aldus Fazilet Cinaralp, secretaris-generaal van de ETRMA. Hiervoor zei zij erop aan te dringen dat de EU-leden in november overeenstemming hebben over een eenduidige definitie voor de winterband.
De bijeenkomst in het Europese Parlement was op initiatief van de Mobivia Groupe, een internationale organisatie voor duurzame mobiliteit, met steun van de European Tyre and Rubber Manufacturers Association (ETRMA).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.