EU maakt definitieve heffing op banden uit China bekend
(foto: Europese Commissie)

EU maakt definitieve heffing op banden uit China bekend

De Europese Commissie heeft de definitieve importheffingen op bedrijfswagenbanden uit China bekendgemaakt. De heffingen variëren, afhankelijk van de fabrikant, tussen 21,12 euro en 61,76 euro per band.

Dat zijn dezelfde bedragen die begin dit jaar al werden gecommuniceerd. De nu vastgestelde bedragen komen neer op een verlaging tussen 0 en 51 procent van de oorspronkelijke importheffingen. Te veel betaalde bedragen worden terugbetaald of verrekend. Dat maakt Vaco bekend op haar website.

Chinese fabrikanten van bedrijfswagen- en busbanden (belastingindex > 121) kregen in 2018 een antidumping- of anti-subsidieheffing opgelegd. Een aantal fabrikanten maakte bezwaar tegen de methoden waarmee de hoogte van deze heffing werd bepaald.

Het Europese Hof van Justitie deed vorig jaar een uitspraak in het voordeel van de fabrikanten. De Europese Commissie besloot vervolgens om de importheffing van deze fabrikanten voorlopig op te schorten. Sinds 9 juli 2022 hief ‘Europa’ geen importheffingen meer op deze banden. De sindsdien op te leggen heffingen worden nu aan de hand van de nieuwe bedragen berekend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.