ETRMA ziet positief herstel bandenverkopen Europa

ETRMA ziet positief herstel bandenverkopen Europa

In het eerste kwartaal van 2021 heeft zich herstel aangediend van de Europese bandenmarkt. Dit blijkt uit de stelt de ETRMA (European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association).

Covid-19
Dit herstel volgt op het zeer negatieve jaar 2020 waarin de Covid-19 pandemie woekerde met verschillende lockdowns in Europa. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2020 is voor alle segmenten in de bandenbranche een plus zien. Aanvoerder van het herstel is het trucksegment met een toeneame van 18%, gevolgd door het segment van banden voor motoren en scooters (17%) en het personenautobandensegment (12%). Binnen dit laatste segment lieten de allseason banden een toename zien van 39%, gevolgd door winterbanden met 17%. Zomerbanden lieten een minieme toename zien van 6%.

Alle segmenten
Volgens ETRMA is het bemoedigend te zien dat in alle segmenten de markt herstelt: “Na een zeer moeilijk jaar 2020 is het eindelijk een goed teken voor onze sector en voor de samenleving dat alles weer langzaam in beweging komt”, aldus Mrs Cinaralp, Secretary General of ETRMA. “De bescheiden toename van het aantal zomerbanden heeft te maken met de Covid-19 effecten met veel automobilsten die nog niet zijn gewisseld naar zomerbanden.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.