ETRMA wil verbetering bandenlabel

ETRMA (European Tyre & Rubber Manufacturer Association) heeft positief gereageerd op een voorstel van de EU lidstaten voor mogelijke verbeteringen van het Europese Bandenlabel. Dit maakt de Europese brancheorganisatie bekend.
Tekortkomingen
Het voorstel volgt op een onderzoek naar mogelijke verbeteringen van tekortkomingen in het bestaande bandenlabel: “Het bandenlabel is een belangrijk instrument om consumenten en professionals te informeren over brandstofefficientie, grip op nat wegdek en rolgeluid”, aldus de ETRMA. Maar de nieuwe ontwikkelingen in de bandentechnologie gaan snel en het duurt te lang eer deze in het label worde opgenomen, zo vindt de organisatie: “Ook is de bekendheid van het label nog onvoldoende en is er meer roep om controle van de data, met sancties en boetes.”
Bekendheid
Volgens ETRMA moet dit leiden tot een betere bekendheid van het bandenlabel en strengere voorwaarden voor de deelnemende partijen: “Ook de productinformatie moet beter. Zo zou hiervoor in het bandenlabel een QR code moeten worden opgenomen en zou duidelijker moeten zijn of de band ook geschikt is voor gebruik op sneeuw of ijs condities.” Verder pleit ETRMA voor de ontwikkeling van een nieuwe methode voor het meten van de slijtage van het loopvlak.
“Onze ambities zijn hoog”, aldus ETRMA. “Het definitieve label zal moeten worden goedgekeurd door het Europese Parlement. Volgens planning moet het vernieuwde label ingaan op 1 mei 2020.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.