ETRMA wil maatregelen voor steun bandenindustrie

ETRMA wil maatregelen voor steun bandenindustrie

De ETRMA, de Europese belangenorgansatie voor de bandenbranche, wil maatregelen voor steun aan de door de Coronacrisis getroffen banden en rubberproducenten. Hiertoe roept de organisatie op tot een diagoog op Europees en nationaal niveau.
Aanbevelingen
De maatregelen komen na de individuele maatregelen die de bandenfabrieken zelf al hebben getroffen om de gezondheid van de medewerkers te beschermen en verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Hiermee volgen zij de aanbevelingen van autoriteiten. “Maar de onderbreking van de belangrijkste operationele activiteiten zullen verstrekkende gevolgen hebben voor de sector, en dat is een grote uitdaging”, aldus Fazilet Cinaralp, secretaris van de European Tyre and Rubber Manufacturers Association (ETRMA). “Het is het nog onzeker wanneer de industrie de productie weer kan starten en de leveringen weer kunnen worden hervat.”
Daadkracht
“De Europese bandenindustrie heeft daadkracht nodig om de impact op Europese bandenproducenten te beperken”, aldus Cinaralp. “ETRMA ondersteunt de dialoog tussen de industrie, de Europese instituten en overheden. Niet alleen voor de gezondheid van de bandenindustrie, maar ook voor het oplossen van het Coronavirus en het ondersteunen van een succesvolle herstart van de activtiteiten in industrie die vitaal is voor de Europese economie.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.