ETRMA verwacht nieuw bandenlabel in 2020

ETRMA verwacht nieuw bandenlabel in 2020

ETRMA, de European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association, verwacht dat in het begin van 2020 het nieuwe bandenlabel zijn intrede zal doen. Dit laat de Europese belangenorganisatie weten.
Stemming
De lancering van het nieuwe bandenlabel volgt op een stemming door het Europese Parlement over de vervanging van het huidige bandenlabel, dat stamt uit 2009. Het nieuwe label moet volgens ETRMA een duidelijker proiel krijgen in de markt en daardoor meer bekendheid bij de consument.
Volgens Fazilet Cinaralp, algemeen secretaris van de ETRMA, is dit een positieve stap van het Europese Parlement: “De Europese bandenindustrie biedt al hoge prestatie banden die beschikbaar zijn voor consumenten en autoproducenten en het bandenlabel is er om consumenten hierover te informeren.”
Verbeteren
ETRMA en de Europese bandenindustrie benadrukken wel dat Europa zich moet focussen op verbeterpunten het bandenlabel. Hieronder vallen een verbeterde bekendheid bij de consument, de toevoeging van een sneeuw- of ijslogo, een betere zichtbaarheid van het label bij de fysieke en online aankoop van de band en een QR-code. Ook zou er een database moeten komen waarin de banden en hun label zijn opgenomen, en zou er meer eenduidigheid moeten komen voor der testmethodes van de banden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.