Eerste OE montage Goodyear op Volvo wiellader

Eerste OE montage Goodyear op Volvo wiellader

De nieuwste Off-The-Road (OTR)-banden van Goodyear RT-5D zijn geleverd aan Volvo voor Original Equipment montage op een wiellader die in een Italiaanse marmergroeve zal worden gebruikt.
Goodyear RT-5D
De RT-5D-banden van Goodyear in de maat 875/65R33 zijn gemonteerd op een Volvo L350F. Dit is momenteel de grootste wiellader die door de fabrikant wordt geleverd, met een bedrijfsgewicht van maximaal 56 ton en een motorvermogen van 397 kW (540 pk). De gebruiker is het Italiaanse bedrijf IN.GR.A SRL, dat is gespecialiseerd in het winnen van marmer. De steengroeve heeft een grote ondergrondse tunnel en hier wordt één van de mooiste en prestigieuze soorten wit Carrara-marmer gewonnen.
OTR band
De RT-5D is een OTR-band met een 250 (L5)-tractieniveau voor zware omstandigheden zoals in groeven, moeilijke industriële toepassingen en recycling en in open en ondergrondse mijnen. De band beschikt over Hi-Stability Carcass Technology, waarin versterkingen in de hielzone, op de karkasgordels en bij de koordlaagomslag worden gecombineerd,
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.