‘Eerste grootschalige bandenrecyclebedrijf opgericht’
(foto: Shutterstock)

‘Eerste grootschalige bandenrecyclebedrijf opgericht’

Scandinavian Enviro Systems en Antin Infrastructure Partners hebben met steun van Michelin een joint venture opgericht om naar eigen zeggen het eerste grootschalige bandenrecycling bedrijf ter wereld te vormen.

De nieuwe onderneming heeft een langjarige leveringsovereenkomst getekend met Michelin voor de levering van gebruikte banden. De bandenfabrikant is onlangs wederom uitgeroepen tot ‘Tire Manufacturer of the Year‘.

Dat delen de drie bedrijven mee in een persbericht. De eerste commerciële fabriek wordt gebouwd in het Zweedse Uddevalla met een aanvangscapaciteit van 34.500 ton banden per jaar, ofwel 40 procent van het totale aanbod in Zweden zelf. Die vestiging moet in 2025 volledig operationeel zijn. Zodra de bouw daar is begonnen, wordt ook de verdere uitrol over Europa georganiseerd. Het bedrijf voert momenteel al onderzoek uit naar mogelijke vestigingsplaatsen. Doel is tegen 2030 een totale capaciteit van een miljoen ton banden per jaar operationeel te hebben.

De eerste investeringen worden gefinancierd door Antin’s NextGen platform dat de meerderheid van de joint venture in handen krijgt. Enviro’s aandeel is voorlopig beperkt tot 30 procent. Verder wordt Enviro’s technologie exclusief gelicenseerd aan de joint venture voor heel Europa.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. ceylani

  dag mev en mhr
  ik zou graag leasing banden of twedehangen willen aub.

  1. william

   Beste Ceylani,

   Dit zou u direct met de leverancier moeten oppakken. Wij zijn een nieuwswebsite en kunnen u helaas niet helpen met uw vraag.

   Met vriendelijke groet,

   Bandenportaal.nl team

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.