Dure yen drukt resultaten Bridgestone

Dure yen drukt resultaten Bridgestone

Bridgestone heeft in het eerste half jaar van 2016 een omzet geboekt van 1.647 miljard yen (16,3 miljard dollar), 11% minder dan in het eerste half jaar van 2015. Dit blijkt uit het zojuist gepresenteerde jaarverslag.

Bandendivisie
Het bedrijfsresultaat kwam uit op 218,24 miljard yen (2,16 miljard dollar), een daling van 8,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Voor de bandendivisie boekte Bridgestone een omzet van 1.353 miljard yen, een jaar eerder was dat nog 1.555 miljard yen (-13%). Het bedrijfsresultaat daalde van 217 miljard yen naar 199 miljard, een daling van 9 procent.

Original equipment
In het original equipment segment daalde het aantal verkochte personenautobanden met 3% in Japan, maar steeg juist 4% in Nood-Amerika en 5% in Europa. Het aantal verkochte OE banden voor vrachtauto’s steeg in Japan en Europa, maar daalde 18 procent in Noord-Amerika.
De verkopen van vervangingsbanden voor personenauto’s bleven gelijk, maar lieten een lichte stijging zien voor bedrijfsauto’s.

Volgens Bridgestone hadden de resultaten te lijden onder de sterker dan verwachte yen en lagere verkoopprijzen door lagere grondstofkosten. Voor het gehele jaar verwacht Bridgestone een stijgende vraag naar OE en vervangingsbanden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.