Dunlop en Conti winnen winterbandentest ÖAMTC

Dunlop en Conti winnen winterbandentest ÖAMTC

De Dunlop Winter Response 2 is de winnaar in de categorie personenauto’s van de winterbandentest van de Oostenrijkse automobielclub ÖAMTC. In de categorie Bestelauto’s is dat  de Continental VanContact Winter.
31 banden
In totaal werden er 31 banden getest, voor de categorie personenauto’s in de maat 185/65 R15 T en voor de categorie bestelauto’s in de maat 205/65 R16C T. Volgens ÖAMTC zijn dit de meest voorkomende maten in beide categorieen. Deze banden werden getest op grip op droog, nat, ijzig en besneeuwd wegdek en op slijtage van de banden.
Resultaten
Volgens ÖAMTC kregen alle winterbanden in de categorie personenauto’s, 185/65 R15 T, over het algemeen goede resultaten. De Dunlop Winter Response 2 eindigde als beste, gevolgd door de Kleber Krisalp HP3 en de Pirelli Cinturato Winter. Volgens de test zijn de Toyo Snowprox S943 en de Davanti Wintoura niet aan te raden.
Van de winterbanden in de categorie Bestelauto’s in de bandenmaat 205/65 R16C T kregen slechts drie een aanbevelingswaardige beoordeling. De Continental VanContact Winter, Pirelli Carrier Winter en Michelin Agilis Alpin komen het beste uit de test. Niet aan te bevelen modellen zijn de: Sava Trenta M+S, Goodride SW612, Maxxis Vansmart Snow WL2 en de BFGoodrich Activan Winter, zo meldt de ÖAMTC.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.