DLG-test: Vredestein Traxion XXL bespaart geld

Het onafhankelijke Duitse testinstituut DLG heeft aangetoond dat Vredestein Traxion-banden een 50% langere levensduur heeft dan andere banden, wat leidt tot een besparing van 1 euro per bedrijfsuur per tractor. Dit meldt Apollo Vredestein.
Tractor
DLG heeft Vredestein Traxion XXL-banden en banden van een concurrent gemonteerd op zes John Deere 6215R-tractoren. Om ervoor te zorgen dat de resultaten vergelijkbaar waren, werd elke tractor uitgerust met JD Link, een systeem dat het werk en de positie van de tractor registreert. De geteste bandenmaten waren de populaire combinatie 710/70 R 42 achter en 600/70 R 28 voor. DLG ontdekte dat de Vredestein Traxion XXL een 50% langere levensduur had in vergelijking met de premium referentieband.
Langere levensduur
“Deze resultaten laten zien dat Vredestein Traxion-banden inderdaad een langere levensduur en een besparing van 1 euro per bedrijfsuur bieden,” aldus Ruud Nijland, afdelingshoofd Off Highway Tyres bij Apollo Vredestein. “Voor een loonwerker zou dit gemakkelijk vertaald kunnen worden in 1.000 euro per tractor per jaar.”
Vredestein zal de geteste banden en het DLG-rapport laten zien op de aankomende Agritechnica in Hannover in hal 20, stand A58. (Foto: Apollo Vredestein)

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.