DLG erkenning voor Vredestein Traxion+ en TraxionXXL

DLG erkenning voor Vredestein Traxion+ en TraxionXXL

DLG certificatie VredesteinTijdens de landbouwbeurs Agritechnica in Hannover kregen de Vredestein Traxion+ en TraxionXXL een belangrijke onderscheiding. Beide banden zijn door het Duitse test- en onderzoeksinstituut DLG uitvoerig getest en ontvingen het predicaat ‘DLG erkend’.

Claas Axion 850
Beide banden zijn getest onder een Claas Axion 850, de tests vonden plaats in het voorjaar en de zomer van 2015. De Vredestein Traxion+ is getest in de maten 650/65 R 42 en 540/65 R 30. Belangrijke testcriteria waren: brandstofverbruik in het veld en op de weg, productiviteit, comfort en tractie. De banden van Vredestein lieten naar eigen zeggen de beste resultaten zien.
De Vredestein TraxionXXL, in de maat 710/75 R 38, is vergeleken met de referentiemaat 710/70 R 38 met als testcriteria efficiency in het veld (brandstofverbruik, productiviteit, tractie). De test wees uit dat de Vredestein TraxionXXL 710/75 R 38 met bijpassende 28” voorband significant betere prestaties levert, met maar liefst 7,5% hogere efficiency.

Benchmark
Het DLG (Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft) Test Center in Grou Umstadt, nabij Frankfurt is de benchmark voor gecertificeerde agrarische technologie en apparatuur. Het centrum is toonaangevend in het testen en certificeren in onder meer de landbouw. Basis voor het meten zijn internationale standaarden en normen, evenals door DLG zelf ontwikkelde testmethoden op basis van praktijkeisen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.