Delticom ziet omzet met 11 procent stijgen

Delticom ziet omzet met 11 procent stijgen

DelticvomDe Duitse online bandenhandelaar Deticom heeft haar omzet in het eerste half jaar van 2015 met 10,7% zien stijgen tot 250,2 miljoen euro, 10,7 procent meer dan een jaar eerder. Dit blijkt uit het zojuist gepresenteerde halfjaarverslag.
Minder winst
In het tweede kwartaal van 2015 steeg de omzet met 5,3% tot 138.8 miljoen euro. De EBITDA (winst vóór rente, belasting, afschrijvingen en schulden) in het eerste half jaar steeg ten opzichte van een jaar eerder met 6,4% tot 6.6 miljoen euro.. De winst in het eerste half jaar kwam uit op 0,7 miljoen euro, 0,2 miljoen minder dan in dezelfde periode 2014.
Magazijn sluiten
Delticom meldt dat 2015 moeizaam op gang kwam. Om haar logistieke organisatie te optimaliseren gaat het bandenbedrijf één van haar magazijnen eind dit jaar sluiten. In het tweede half jaar van 2015 voorziet Delticom een verdere verhoging van haar omzet. Alleen als de komende winter weer zo mild wordt als de afgelopen winter, kunnen de prijzen voor winterbanden onder verdere druk komen en druk zetten op de omzet. De resultaten in het derde en vierde kwartaal moeten hier meer duidelijkheid in brengen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.