Delticom: grip op nat wegdek belangrijkste in bandenlabel

Delticom: grip op nat wegdek belangrijkste in bandenlabel

Van de drie criteria voor het Europese bandenlabel is het gedrag op nat wegdek verreweg de eerste prioriteit van consumenten. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van Delticom.
De Duitse internetleverancier peilde van eind juni tot eind juli de mening van veertigduizend klanten, verspreid over vijftien landen. De enquête had uitsluitend betrekking op zomerbanden en vierseizoenenbanden. Op een schaal van 1 t/m 10 beoordeelden de klanten het belang van rolweerstand, gedrag op nat wegdek en het afrolgeluid. Bij meer dan de helft bleek het gedrag op nat wegdek het belangrijkste criterium bij de bandenkeuze. Op de tweede plaats (ruim 25 procent) eindigt ‘rolweerstand’, gevolgd door ‘afrolgeluid’.
De internetleverancier heeft de uitkomsten verwerkt in de Delticom Effizienzklassen Index (DEX), die kopers moet helpen bij hun oriëntatie. De DEX beoordeelt een autoband met behulp vasn een sterrensysteem. Klanten kunnen de DEX vergelijken met het specifieke bandenlabel. Zaligmakend zijn beide hulpmiddelen niet, stelt Delticom: “Bandenkopers wordt aangeraden ook kennis te nemen van bijvoorbeeld vergelijkende tests.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.