Coronamonitor: omzetverlies neemt iets af

Coronamonitor: omzetverlies neemt iets af

Het geschatte omzetverlies door de Coronacrisis bij de leden van Vaco bedraagt 21%, vier procentpunten lager dan in de vierde Vaco Coronamonitor van 14 mei 2020. Dit meldt Vaco op basis van de zojuist verschenen Vao Coronamonitor.
Vertrouwen
Het percentage leden dat nog geen beeld van hun omzetverlies was 28%, evenveel als de vorige Coronamonitor. Verder blijkt dat 86% van de Vaco-bedrijven (veel) vertrouwen heeft dat het bedrijf de crisis doorkomt, 2 procentpunten lager dan in de vorige Coronamonitor. 93% van de bedrijven verwacht (vooralsnog) geen afscheid te moeten nemen van medewerkers.  Verder maakt 32% van de Vaco-bedrijven gebruik van een steunmaatregel, 3 procentpunten minder dan in de vorige Coronamonitor.
Onvoldoende steun
Ook denkt 9% van de respondenten dat de huidige maatregelen onvoldoende financiële steun bieden. In de vorige Coronamonitor was dat nog 4%. Reden kan zijn de overgang naar het 2e pakket van steunmaatregelen of omdat deelnemers niet meer in aanmerking komen. Daarnaast is er de verwachting dat er rustigere tijden aanbreken voor de bandenservicebedrijven. De bandenwissels verlopen meer gefaseerd dan eerst vanwege de coronacrisis, die leidt tot fors minder autogebruik. Naar schatting heeft zo’n 75 tot 80% van de bandenwissels nu plaatsgevonden.
Ook constateren bandenspecialisten momenteel dat het aantal afspraken voor service of controle van banden van recreatievoertuigen aanzienlijk achterblijft. Bovengemiddeld veel Nederlanders blijven dit jaar naar verwachting in Nederland met hun caravan, camper of aanhangwagen. Deze trends zijn ook zichtbaar in de Coronamonitor top 5 impact op de bedrijfsvoering. De overduidelijke top 3 bestaat uit ‘minder klanten’ (44%), ‘minder goed gevulde orderportefeuille’ (44%) en ‘minder werk in de werkplaats’ (43%).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.