Corona: Pirelli verwacht tot 26% krimp bandenafzet

Corona: Pirelli verwacht tot 26% krimp bandenafzet

Pirelli verwacht dat de afzet van banden met 18 tot 20% zal krimpen als gevolg van de Coronavirus. Dit maakte de bandenproducent bekend voorafgaand aan de publicatie van de resultaten later in dit kwartaal.
Financiele structuur
De afzet van premiumbanden zal naar verwachting 14% krimpen, maar voor de zogenaamde standaard banden zal dit tot 26% zijn. Om zich te wapenen tegen het Coronavirus heeft Pirelli de financiele structuur verstevigd. Zo heeft de bandenfabrikant ingezet op verdere kostenbesparingen en het mes gezet in investeringen om de winstgevendheid en de cashflow te beschermen. Ook is de Raad van Bestuur aangepast en werd er gesneden in de kosten en vergoedingen. Verder zal Pirelli geen dividend uitkeren over 2019 en zal de doelstelling voor 2020 opnieuw tegen het licht worden gehouden.
Jaarcijfers
Dit heeft gevolgen voor de jaarcijfers van Pirelli. De omzet over geheel 2020 zal uitkomen op 4,3 tot 4,4 miljard euro, zo verwacht de bandenfabrikant. Voordat de Coronacrisis uitbrak was de verwachting nog 5,4 miljard euro. De EBIT (bedrijfsresultaat) zal 14 tot 15% lager uitvallen. De nettowinst zal naar verwachting negatief uitkomen op min 3,3 miljard euro..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.