Cooper ziet winst stijgen

Cooper ziet winst stijgen

Cooprer tireCooper Tire & Rubber heeft haar winst in 2016 zien stijgen tot 249 miljoen dollar, 2,6% meer dan een jaar eerder toen dat nog 213 miljoen dollar was. Dit blijkt uit het zojuist gepubliceerde jaarverslag,

Omzet daalt
Het bedrijfsresultaat lag ook hoger. In 2016 was dat 384 miljoen dollar en een jaar eerder nog 354 miljoen dollar. Het volume verkochte banden steeg met 7,7% zien. Toch steeg de omzet niet mee. Deze bedroeg in 2016 2,93 miljard dollar; in 2015 was dat nog 2,97 miljoen dollar. Volgens CEO Brad Hughes laten deze cijfers zien dat Cooper zich in een goed positie bevindt door een consequente uitvopering van het strategische plan en lage grondstofprijzen: “Onze goede positie is het resultaat van een recordwinst in Amerika en een substantiële verbetering in de markten daarbuiten.”

Grondstofprijzen
Voor 2017 zei Hughes te verwachten dat de grondstofprijzen snel verder zullen stijgen. Op de korte termijn verwacht hij dat dit de de resultaten zal beinvloeden totdat Cooper de kostenstructuur zal aanpassen: “Ook zullen er dit jaar nieuwe producten volgen, Dit zal Cooper helpen in de komende periode van stijgende grondstofprijzen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.