Cooper Tire ziet winst dalen

Cooper Tire ziet winst dalen

Cooprer tireCooper Tire heeft in het derde kwartaal van 2016 een winst behaald van 49 miljoen dollar. Dit laat het bedrijf weten in haar zojuist verschenen kwartaalcijfers.

Pensioenuitkering
Vorig jaar lag de winst nog op 53 miljoen dollar in dezelfde periode. De lagere winst is volgens Cooper het resultaat van een accoord van 11,5 miljoen dollar met betrekking tot pensioenen van voormalige medewerkers.
Het bedrijfsresultaat bedroeg 78 miljoen dollar, 4,8 procent minder dan vorig jaar. Zonder de pensioenregeling zou dit 90 miljoen dollar zijn geweest.

Lagere grondstofprijzen
In de eerste 9 maanden van dit jaar bedroeg de omzet 751 miljoen dollar; 4% minder dan in 2015 toen dit nog 782 miljoen dollar was. Deze lagere omzet was volgens Cooper vooral het gevolg van lagere prijzen als gevolg van lagere kosten van grondstoffen, waardoor ook de verkoopprijzen lager waren, en negatieve valuta-effecten.

Voor het vierde kwartaal verwacht Cooper dat de grondstoffen duurder worden. Ook verwacht de bandenproducent dan een overname te kunnen doen van GRT, een joint venture in China die TBR banden produceert voor globale markten. Voor het vierde kwartaal voorziet Cooper een groei van het volume.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.