ContiWinterContact wint winterbandentest ANWB

ContiWinterContact wint winterbandentest ANWB

CDe ContiWinterContact TS 850 heeft bij winterbandentesten van drie verschillende vaktijdschriften en bij de winterbandentest van de ANWB een klinkende overwinning behaald. Dit laat Continental weten.
De testteams waren duidelijk in hun oordeel. Zo betitelt het Duitse tijdschrift Auto Zeitung de winterband van Continental als ‘De sneeuwkoning’.
Duitse vaktijdschriften
De Continental WinterContact TS 850 werd door diverse Duitse vaktijdschriften afgezet tegen een groot aantal concurrenten. Auto Zeitung koos voor winterbanden in de populaire maat 205/55 R 16 en een Seat Leon als testwagen. Bij de tests op sneeuw en op droog én nat wegdek haalde de band topnoteringen en behaalde de eindoverwinning. Bij Auto Motor und Sport behaalde de ContiWinterContact TS 850 in de maat 205/55 R 16 op een Volkswagen Golf de eindoverwinning en ook bij AutoBild sportscars kwam de band in de maat 235/35 R 19 als beste uit de test met als eindoordeel ‘Voorbeeldig’.
ANWB
De ANWB voert samen met Europese zusterorganisaties jaarlijks een grote winterbandentest uit. Hierbij werd de band in twee maten getest: 175/65 R 14 T voor stadsauto’s en 195/65 R15 T voor compacte middenklassers. In beide maten kwam de ContiWinterContact TS 850 als winnaar uit de bus. De ANWB zei over beide banden: “Zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen en goed tot zeer goed op veiligheidsrelevante criteria.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.