Continental ziet winst en omzet stevig groeien

Continental ziet winst en omzet stevig groeien

In 2017 is de omzet bij Continental met 8,5% gegroeid tot 44 miljard euro. De winst steeg met 6,5% tot 3 miljard euro. Dit blijkt uit het zojuist verschenen jaarverslag.
Stevige groei
Hiermee laat het jaarverslag een stevige groei van de omzet en winstgevendheid in 2017 zien. CEO Elmar Degenhart bedankte tijdens de presentatie de meer dan 235.000 medewerkers wereldwijd voor deze prestatie. Hij verwacht dat de groei zal doorzetten in 2018: “De start die we in 2018 hebben gemaakt heeft onze verwachtingen bevestigd. Daarom houden we vast aan de verwachtingen voor geheel 2018 die we al eerder hebben gemaakt. We verwachten dat de omzet met bijna 7% zal stijgen tot 47 miljard euro.”
Bandendivisie
Continental’s bandendivisie groeide met 5,7% in omzet, maar het bedrijfsresultaat daalde 6%. Als oorzaak geeft de fabrikant de hogere kosten voor grondstoffen. Ook in 2018 zullen de hogere grondstofprijzen een negatieve invloed hebben op de resultaten. De omzet uit personen- en lichte bedrijfsautobanden steeg met 3% en die uit vrachtautobanden met 5%.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.