Continental ziet omzet en winst stijgen

Continental ziet omzet en winst stijgen

ContinentalContinental zag haar winst in het eerste half jaar van 2014 stijgen met 14,2 procent tot 1,3 miljard euro. Dit blijkt uit het gepresenteerde half jaar verslag 2014.
Hogere marge
De omzet steeg met 2,1 procent tot 16,9 miljard euro. De EBIT (winst vóór rente en belasting) steeg met 11 procent tot 1,8 mijard euro. Dit betekent volgens Continental een marge van 10,7 procent, voorheen was dit nog 9,8 procent.
Hogere winstverwachting
Op grond van deze resultaten heeft Continental haar winstverwachting voor geheel 2014 naar boven bijgesteld. Aan deze betere verwachting droegen volgens de bandenproducent de gunstige ontwikkeling van de grondstofprijzen en de voortdurende verbetering in efficiency bij. Daarentegen hadden valuta effecten een negatieve invloed op de financiële resultaten.
Aan het einde van het tweede kwartaal telde Continental 186,278 medewerkers, zo’n 8.500 meer dan eind 2013. Deze stijging kwam door nieuwe producten, expansie van de research en development activiteiten en aanvullende productiecapaciteit, verkoopkanalen en acquisities in de rubber Group.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.