Continental ziet omzet 11 procent dalen

Continental ziet omzet 11 procent dalen

De omzet van Continental is in het eerste kwartaal van 2020 met 11 procent gedaald van 11 miljard euro naar 9,8 miljard euro. Dit blijkt uit het de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar.
Positief
Toch is het bedrijf gematigd positief, omdat de verwachtingen bijgesteld waren vanwege de uitbraak van het de coronapandemie. De aangepaste EBIT-marge van Continental is 4,4 procent, in 2019 nog 8,1 procent. De omzet in de automotive divisie kwam uit op 4,1 miljard euro; een jaar eerder was dat nog 4,7 miljard. In de rubber divisie kwamde omzet uit op 4 miljard euro, dit was een jaar eerder nog 4,4 miljard euro.
Verstoringen
Continental geeft aan dat het te maken heeft met verstoringen in een aanzienlijk deel van haar activiteiten. Begin april vroeg het  bedrijf werktijdverkorting aan voor zijn werknemers. “Het economische klimaat wordt gekenmerkt door grote onzekerheid over de duur en de ernst van de verstoringen. Het blijft dus moeilijk om de mogelijke verdere negatieve gevolgen voor de productie, de toeleveringsketen en de vraag in te schatten”, aldus het bedrijf in een persbericht.
Het kwartaalverslag van Continental zal verschijnen op 7 mei 2020.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.