Continental test intelligente autoruiten

Continental test intelligente autoruiten

Continental lanceert ‘Intelligent Glass Control’, een systeem waarbij een bestuurder van een auto met een druk op de knop alle autoruiten kan verduisteren. De eerste demo auto met dit systeem wordt getoond op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas (6–9 januari 2016).

Speciale folie
‘Intelligent Glass Control’ gebruikt speciale folie in het glas waarin partikels zitten. Door deze onder stroom te zetten veranderen deze de autoruit, waarbij het glas donkerder of lichter wordt. Dit heeft volgens Continental belangrijke voordelen. Deze techniek maakt de auto veiliger omdat mensen niet naar binnen kunnen kijken. Ook maakt de autoruit de auto comfortabeler omdat er bij veel zon minder hitte de auto binnen komt. Verder wordt de uitstoot van CO2 minder omdat de automobilist de auto efficiënter kan verwarmen en minder vaak de airco nodig heeft. Dit scheelt energie en dat bespaart volgens Continental 5,5% uitstoot aan CO2.

Klaar voor productie
Volgens Continental is het nog niet zeker wanneer de intelligente autoruiten klaar zijn voor productie. Het is ook de bedoeling dat voor de autoruit in de toekomst automatisch wordt verduisterd bij veel lichtinval.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.