Continental tempert verwachtingen voor 2019

Continental tempert verwachtingen voor 2019

Continental heeft haar verwachtingen voor geheel 2019 aangepast. De krimpende autoproductie wereldwijd geeft reden tot lagere verwachtingen.
Autoproductie
Eerst dacht Continental nog dat de wereldwijde autoproductie voor 2019 even groot zou zijn als in het voorgaande jaar. Maar door het dalende niveau van de autoproductie houdt Continental rekening met 5% lagere resultaten voor het gehele jaar. Daarnaast geeft het concern aan in het tweede half jaar rekening te houden met potentiele garantieclaims in de Automotive Group. Continental heeft nog niet gezegd wat de reden hiervoor is.
Minder omzet
De eerdere verwachting voor de omzet in 2019 was tussen 45 en 47 miljard euro. Dit is nu teruggeschroefd tot tussen 44 en 45 miljard euro. “We zijn nu minder optimistisch over het tweede half jaar dan eerst”, aldus CFO Wolfgang Schäfer. “De reden hiervoor is de voortdurende krimp van de autoproductie in Europa en Noord Amerika, en vooral in China. Ook dragen handelsconflicten bij aan economische onzekerheid. Daarom passen we onze verwachting voor het gehele jaar aan.”
De resultaten over het eerste half jaar worden volgende week gepubliceerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.