Continental technologie in VW ID.3

Continental levert essentiële componenten voor Volkswagen’s nieuwe elektrische model ID.3. Dit laat het Duitse automotive concern weten.
Nieuwe banden
De speciaal ontwikkelde zomer-, vierseizoenen- en winterbanden EcoContact 6, WinterContact TS 850 P en AllSeasonContact verminderen slijtage en energieverbruik en dragen zo bij tot een zo breed mogelijk bereik van de ID.3. Met zijn krachtige computer zorgt Continental voor een revolutie in de elektronische architectuur van de auto. De zogenaamde In-Car Application Server 1 (ICAS1) dient als intelligente interface met internet. Het vormt ook een centraal onderdeel voor alle voertuigen op basis van het modulaire elektrische aandrijfsysteem, inclusief Chinese varianten. Naast de ID.3 zal hij ook worden gebruikt in andere voertuigen uit de ID-serie, zoals de ID.4 van Volkswagen. Bovendien levert Continental naast deze technologie de trommelrem ook met een geïntegreerde elektromechanische parkeerremfunctie.
Oplossingen
“Dankzij ons grote remassortiment en jarenlange ervaring op dit gebied hebben we de optimale oplossingen ontwikkeld voor de meest uiteenlopende voertuigklassen”, aldus Bernhard Klumpp, hoofd van de business unit Hydraulic Brake Systems bij Continental. “Uiteraard met alleen de hoogste veiligheidseisen, aangezien de remcomponenten voor het vertragen van het voertuig in de toekomst een van de belangrijkste elementen van actieve veiligheid zullen blijven.”

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.