Continental sluit overeenkomst met Share Now Denemarken
(Foto: Continental)

Continental sluit overeenkomst met Share Now Denemarken

Continental levert banden en diensten aan deelautoplatform Share Now Denemarken. Onder het nieuwe contract krijgen de deelauto’s all-season banden en krijgt Share Now via de cloud hier informatie over.

“De permanente beschikbaarheid van gegevens stelt ons in staat wagenparkbeheer snel en kosteneffectief uit te voeren”, vertelt Steen Herløv Andersen, hoofd van operaties bij Share Now Denemarken, in een persbericht. “Een lage bandenspanning zorgt voor een hogere rolweerstand, wat leidt tot een kleiner batterijbereik en bandenslijtage. Beide zijn echter slecht nieuws voor ons – vanuit milieu- en kostenoogpunt. Ook vermijden we dat klanten in auto’s moeten rijden met een knipperend waarschuwingslampje dat een lage bandenspanning aangeeft.” De voordelen van het contract zijn uiteenlopend van het monteren van de juiste banden tot het trainingsprogramma voor medewerkers. Daarnaast valt ook de datagestuurde bandenbewaking hieronder.

De bandenmaker werkt sinds eind 2020 met het deelplatform samen in een pilot om bandeninformatie te delen. Hiervoor is ook de hulp ingeroepen van telematicaspecialist Questar. Dit bedrijf heeft de informatie voor voertuigen in het wagenpark gecombineerd met een speciaal ontwikkeld algoritme in de cloud. Hierdoor kan de bandenmaker beter de profieldiepte van banden inschatten. “We zijn de eersten die een oplossing op de markt brengen die nauwkeurige profieldieptemonitoring kan bieden met behulp van een algoritme”, stelt Tansu Isik, hoofd bedrijfsontwikkeling bij Continental. “Het is tot op één millimeter nauwkeurig, wat een nieuwe maatstaf vormt voor slimme, digitale bandenoplossingen.”

Samenwerking

Share Now ziet naar eigen zeggen nu al de vruchten van de samenwerking met Continental. “De testfase loopt tot en met maart 2022. Als deze met succes is afgerond, is het de bedoeling profieldieptebewaking voor de hele vloot in te voeren”, vervolgt Herløv Andersen. Het bandenmerk werkt samen met geselecteerde klanten om te demonstreren hoe banden, sensoren, telemetriegegevens, algoritmen en de cloud met elkaar samen kunnen werken. Dit moet resulteren in slimmere, digitale oplossingen. Continental stelt dat het hierdoor in de toekomst mogelijk is om bandenonderhoud precies op het juiste moment uit te voeren. Zo kunnen klanten de veiligheid en productiviteit van hun wagenpark aanzienlijk verhogen en tegelijkertijd de kosten verlagen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.