Continental opent researchcentrum voor rubber uit paardenbloemen

Continental opent researchcentrum voor rubber uit paardenbloemen

Continental heeft officieel een researchcentrum geopend voor natuurlijk rubber uit paardenbloemen, met de naam ‘Taraxagum Lab Anklam’.

Alternatief
Het nieuwe researchcentrum is gevestigd in Duitsland en heeft een oppervlak van 30.000 vierkante meter. De bouw werd gestart een jaar eerder en is nu klaar om in gebruik te worden genomen. Doel van het researchcentrum is onderzoek te gaan doen naar het verbouwen en verwerken van Russische paardenbloemen als een alternatief voor de natuurlijk rubber grondstoffen voor banden, dat wordt verkregen uit rubberplanten in de tropen. Bij een positief testresultaat moet de bandenindustrie de grondstoffen binnen 10 jaar in gebruik kunnen nemen als grondstof voor de serieproductie voor banden.

Investeren
Volgens Nikolai Setzer, hoofd van de bandendivisie binnen Continental, is Continental de eerste bandenfabrikant wereldwijd dat zo groot investeert in rubber uit paardenbloemen: “We zien Russisch rubber uit paardenbloemen als een belangrijk alternatief voor natuurlijk rubber waarmee we kunnen voldoen aan het groeiende vraag wereldwijd naar milieuvriendelijke en betrouwbare banden.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.