Continental ontwikkelt groene autobanden

Continental ontwikkelt groene autobanden

banden-zijn-groegContinental is bezig met de ontwikkeling van groene autobanden. Dit laat de bandenproducent weten.
Fossiele materialen
De groene banden bevatten zo min mogelijk fossiele materialen, maar bestaan grotendeels uit hernieuwbare materialen. Hiervoor wordt fossiele olie vervangen door koolzaadolie. Daarnaast wordt het polyester vervangen door rayon. Het gebruik van natuurlijk of synthetisch rubber wordt zoveel mogelijk beperkt. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van gerecycled rubber voor de autobanden.
Paardenbloem
Als oplossing voor de grote oppervlakte die nodig is voor het vernieuwen van alternatieve materialen is er mogelijk de paardenbloem. Het rubberextract uit paardenbloemen kan een goed alternatief zijn voor het rubber dat normaal gesproken uit bomen wordt gehaald. Ook voor het roet kan een alternatief gebruikt worden, namelijk silica. Silica kan de rolweerstand tot wel 30% verlagen zonder dat dit een negatief effect heeft op de remeigenschappen. Daarnaast zijn er ook alternatieven mogelijk voor de weekmakers, die het rubber van de band soepel maken, zoals hars en andere oliën.
Volgens Continental zal het nog minimaal 5 jaar duren voordat deze milieuvriendelijke autobanden geproduceerd kunnen worden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.