Continental komt met digitaal bandenplatform

Continental komt met digitaal bandenplatform

Continental heeft het nieuwe digitale bandenplatform ContiConnect gelanceerd voor wagenparken voor een continue monitoring van banden. Dit heeft de bandenproducent bekend gemaakt.
Monitoren
ContiConnect monitort de staat van de banden op afstand. Het systeem zorgt ervoor dat er proactief kan worden ingegrepen bij een probleem . Zo worden zaken als temperatuur en bandenspanning gemeten. Deze zijn vervolgens af te lezen op een centrale portaal. Het systeem stuurt een alert als de bandenspanning afwijkt. Hierdoor kan tijdig worden ingegrepen om problemen en een vertraging in de reistijd te voorkomen. Dit betekent een afnemend aantal pechgevallen en lagere onderhoudskosten, aldus Continental: “Ook is het voertuig betrouwbaarder in te zetten.”
Sensoren
ContiConnect bestaat uit bandensensoren, een uitleesstation, een webportaal en waarschuwingssysteem. Het systeem zal als eerste beschikbaar komen voor de Verenigde Staten, Canada, Maleisië en Thailand. Later in 2018 en volgend jaar volgen meer markten in Europa en Azië.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.