Continental kampioen zomerbanden

Continental kampioen zomerbanden

kwikfit-zomerbandenContinental staat met 24,5% op nummer 1 met het aandeel van zomerbanden in Nederland. Dit zegt KwikFit op basis van de uitslag van de KwikFit Bandenmonitor die door Jes Marketing Onderzoek is uitgevoerd in het najaar 2016.

Michelin op 2
Michelin staat in de zomerbanden notering op nummer 2 met een marktaandeel van 21,1%. De top 3 wordt compleet gemaakt door Bridgestone. Het Japanse merk verloor vier jaar op rij marktaandeel, maar weet nu net als vorig jaar een marktaandeel van 6,6% vast te houden.

Marktaandeel
Het marktaandeel van alle merken zomerbanden is in de zomer gegroeid ten opzichte van het voorgaande jaar. Er worden minder winterbanden gebruikt in de zomer. Al vanaf 2012 daalde het marktaandeel van de zomerbanden, maar die trend lijkt nu gekeerd met de toename van bijna 1%. De zomerband heeft daarmee nu een marktaandeel van 91%. Het wegdekaandeel winterbanden is deze zomer verder gedaald naar 4,2%: “Mogelijk zien steeds meer automobilisten in dat winterbanden in de zomer juist zorgen voor een langere remweg en meer slijtage.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.