Continental helpt VW ID. Buzz de weg op
(Foto: Continental)

Continental helpt VW ID. Buzz de weg op

Continental levert zijn Ecocontact 6 Q-zomerbanden aan de Volkswagen ‘Bulli’ ID. Buzz. De Duitse werkbus krijgt fabriek af 19 of 20 inch banden mee.

De Ecocontact moet zich volgens zijn maker vooral onderscheiden op het gebied van energie-efficiëntie, levensduur, remprestaties en handling. Het loopvlakprofiel past zich verder voortdurend aan het wegdek aan, wat voor een langere levensduur van de band moet zorgen. De speciaal ontwikkelde compound minimaliseert wrijving wanneer de band in contact is met het wegdek. Hierdoor gaat minder energie verloren en vermindert de rolweerstand. Dankzij aangepaste blokken, lamellen en laterale groeven moet de band ook stiller kunnen opereren.

De Ecocontact krijgt ook Contiseal-technologie mee, waarmee de bus met beschadigde banden nog een stuk verder door kan rijden. Een elastische beschermlaag aan de binnenkant van de band sluit zich namelijk in een fractie van een seconde om binnendringende voorwerpen te stoppen. Daarna is het lek afgedicht. Volgens Continental werkt Contiseal zelfs betrouwbaar als het voorwerp uit het loopvlak is verwijderd.

De technologie moet gaten met een diameter tot vijf millimeter veilig aankunnen. In de praktijk zijn dat ongeveer 80 procent van alle lekke banden. De bandenmaker stelt verder dat er door Contiseal geen reservewiel nodig is, wat extra gewicht bespaart. Voor de elektrische bus levert dit weer een grotere actieradius op.

Ontwikkeling

Continental heeft vanaf het begin een grote rol gehad bij het ontwerp en de ontwikkeling van de ID. Het bandenbedrijf heeft verschillende technologie bijgedragen, die in verschillende aspecten van de bus zijn verwerkt. Het merk stelt dat voorbeelden hiervan de software, de remmen en een geavanceerd thermisch beheersysteem, voor het koelen van de batterijen, zijn.

Daarnaast was het bedrijf ook betrokken bij het ontwerp van het centrale computersysteem. In veel verschillende markten krijgen consumenten keuze uit een breed scala aan extra zomer-, winter- en vierseizoenenbanden. Voor de vervangingsmarkt stelt Continental ook zijn Allseasoncontact beschikbaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.