Continental grootste bandenmerk in Nederland

Continental grootste bandenmerk in Nederland

Continental was in de eerste maanden van 2019 het grootste bandenmerk in Nederland. Dit blijkt uit de zojuist verschenen KwikFit Bandenmonitor.
Michelin
Continental was in de afgelopen 2 jaar nog de nummer 2, maar is weer terug op de nummer 1 positie met 17,3 procent wegdekaandeel. Hiermee streeft de Duitse bandenproducent Michelin voorbij, dat vorig jaar nog op de eerste plaats stond met 16,4%. Inmiddels is de Franse bandenproducent naar de tweede plaats gezakt met 14,8 procent. Het Nederlandse Vredestein haalt met 11,7 procent een derde plaats in de top 10 van grootste leveranciers van banden. Vorig was dat nog 10,3%.
Daling
Op de vierde en vijfde plaats staan respectievelijk Goodyear en Bridgestone, waarbij deze laatste een opvallende daling doormaakte van 6,1% in 2018 naar 4,8% dit jaar.
KwikFit laat ieder halfjaar onafhankelijk onderzoek naar uitvoeren door JES Marketing Onderzoek. Het onderzoek voor de vijftiende KwikFit Bandenmonitor is uitgevoerd in januari en februari 2019 onder ruim 2.200 particuliere en zakelijk gereden auto’s. Het gaat om de achtste voorjaarsmeting van kwikFit. De najaarsmeting van het onderzoek wordt uitgevoerd in augustus, ruim na de zomerbandenwissel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.