Continental en Terberg in duurzaam truck project BMW

Continental en Terberg in duurzaam truck project BMW

Continental werkt mee aan een joint pilot project tussen BMW Group en zijn logistieke partner Scherm Group voor milieuvriendelijke trucks. De bandenproducent heeft een Terberg YT202-EV electrische truck uitgerust met haar banden en de ContiPressureCheck.
Lage rolweerstand
De stuuras van de electrische truck is uitgerust met de Conti EcoPlus HS3 band in de maat 355/50 R22.5, met geoptimaliseerde rolweerstand. De aandrijvende as is voorzien van de Conti EcoPlus HD3 in de maat 295/55 R22.5. De trailer van de e-truck is voorzien Conti Hybrid HT3 trailerbanden in de maat 445/45 R19.5,.
Erg stil
De e-truck reist enkele keren per dag tussen Scherm logistics en de BMW fabriek in Munchen. Volgens Continental werkt hij erg stil dankzij de electrische aandrijflijn. Hij moet de weg vrijmaken voor meer electrische mobiliteit in goederenvervoer.
De Conti Hybrid HT3 R19.5 banden op de truck zijn speciaal ontworpen voor gecombineerd gebruik op secundaire en op snelwegen. Ze hebben een lange levensduur en zijn ideaal voor frequente starten en stoppen in stedelijk verkeer. De band is voorzien van een EU B-label voor brandstofverbruik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.