Continental bouwt fabriek voor recycling rubber

Continental gaat ’s werelds eerste fabriek bouwen voor het recyclen van rubber en hergebruik van oude banden. Dit heeft de bandenfabrikant bekend gemaakt tijdens de IAA voor bedrijfsauto’s in Hannover.
De nieuwe fabriek gaat zich bezighouden met loopvlakvernieuwing van bus en truck banden en rubberrecycling van oude banden. Volgens Continental is de fabriek de eerste in de wereld die gebruik maakt van de synergie tussen loopvlakvernieuwing en recycling van banden.
Met de bouw gaat een investering van meer dan tien miljoen euro gemoeid. De fabriek betekent een nieuwe stap in de ontwikkeling van het ContiLifeCycle. De nieuwe ContiLifeCycle fabriek zal worden gebouwd in Hannover-Stöcken en creert meer dan 100 nieuwe banen.
“We zijn nu in staat om gebruikte loopvlak rubber en versleten banden op een gecontroleerde manier te verwerken, zodat ze kunnen worden hergebruikt voor de productie van nieuwe banden en voor een nieuw loopvlak” aldus Dr. Andreas Esser, Hoofd van de Business Unit Commercial Vehicle Tires bij Continental. “In de nieuwe fabriek is Continental in staat om via een nieuw recyclingproces de hoeveelheid te recyclen rubber te verdubbelen.”

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.