Continental: autobezit blijft populairder dan autodelen

Continental: autobezit blijft populairder dan autodelen

De meeste automobilisten willen een auto bezitten, ondanks alle initiatieven om auto’s te delen. Dit blijkt uit de ‘Continental Mobility Study 2015’ onder Duitse en Amerikaanse automobilisten.
Autodeel projecten
De grote meerderheid (83%) van de auto’s is in eigendom, aldus Continental. Slechts 1 procent van de respondenten maakt gebruik van autodeelprojecten. Voor 85% van de 18- tot 30-jarigen is het bezit van een auto nog steeds de eerste keuze. Voor de stedelingen is dat ongeveer de helft van de automobilisten.
Emotie
De ‘Continental Mobility Study 2015’ is in de tweede helft van 2014 uitgevoerd in Duitsland en de VS. Volgens Continental CEO Elmar Degenhart blijft de belangrijkste reden om auto te rijden vooral emtioneel gestuurd, meer dan een rationeel: “We verwachten daarom niet dat het individueel autogebruik op de middellange termijn aanzienlijk zal afnemen.” Voor de generatie ‘smartphone’ voorziet hij een goede toekomst voor auto’s die met de buitenwereld kunnen communiceren via het internet: “Auto’s moeten intelligenter worden en snel digitaal informatie kunnen verzenden en ontvangen. Het is aan de autoindustrie om daaraan te voldoen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.