Conti ontvangt prijs voor onderzoek naar paardenbloem

Conti ontvangt prijs voor onderzoek naar paardenbloem

Wetenschappers van de banden divisie van Continental AG en twee biotechnologie-onderzoekscentra hebben de Joseph von Fraunhofer Prize gewonnen. Deze prijs werd uitgerekt voor hun onderzoek naar het vercommercialiseren van rubber uit de Taraxacum kok-saghyz (TKS) paardenbloem, ook wel bekend als de Russische paardenbloem.
Prototype
De prijs werd uitgereikt aan Carla Rucker (Conti), Dirk Prufer en Christian Schulze Gronover (Universiteit van Munster). Doel van het project was de ontwikkeling van prototypes van een personenautoband die was geproduceerd met TKS.
Niet veeleisende plant
“In landbouwtermen is TKS een niet veeleisende plant, die zelfs in het noordelijke klimaat groeit. Hij kan worden verbouwd op land dat niet geschikt is voor voedselproducten, aldus Rucker. “Dit betekent dat rubberproductie mogelijk is vlakbij onze bandenfabrieken, waardoor het de afstand voor het transport aanzienlijk korter is.”
Volgens Conti hebben de banden uit rubber van paardenbloemen gelijke eigenschappen als banden met rubber van andere rubberplanten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.