Conti lanceert AA banden voor hybrides

Conti lanceert AA banden voor hybrides

Conti elektrischContinental introduceert de Conti.eContact banden die speciaal voor hybrides en elektrische auto’s zijn ontwikkeld. Beide nieuwe banden dragen het Blueco logo.
AA label
Het Blueco logo geeft aan dat de banden zijn voorzien van technologieën, speciaal toegespitst op de specifieke vereisten van hybrides en elektrische auto’s. Mede daardoor draagt de uitvoering voor hybrides het AA-label.
Compound
De nieuwe Conti.eContact maakt gebruik van de Green Chilli compound: een rubbersamenstelling met speciale additieven en polymeren die de rolweerstand tot een minimum bepreken en tegelijkertijd voor maximale grip zorgen. Het speciale Hydrosipes profiel vormt een belangrijke factor in de efficiënte afvoer van water. De Aeroflex-technologie betekent dat de wangen van de band in aerodynamisch opzicht zijn geoptimaliseerd, zelfs bij verminderde spanning. Deze constructie vermindert turbulentie en verbetert daarmee de zowel de rolweerstand als de stroomlijn. Ten slotte is er ContiSilent, een schuimlaag aan de binnenzijde met extra absorptievermogen dat leidt tot een lagere geluidsproductie én minder belasting van onderstelcomponenten.
Het Conti.eContact leveringsprogramma bestaat uit 6 banden voor hybrides en 3 voor elektrische auto’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.