Conti klaar voor nieuwe mega-overname

Conti klaar voor nieuwe mega-overname

Continental zou in de komende 18 maanden in staat kunnen zijn een andere multimiljarden overname te financieren voor verdere groei. Dit meldt Reuters op basis van uitspraken van CFO Wolfgang Schaefer.
Niet automotive
Volgens Reuters heeft Conti op het ogenblik bijna 6 miljard euro in kas. Hiervoor is men op zoek naar overnames in de rubberindustrie en niet-automotive sectoren om minder afhankelijk te zijn voor de volatiele automarkt. Tot nu toe is de overname van Veyance Technologies voor 1,4 miljard dollar één van de grootste overnames in Continentals’ geschiedenis, “maar meer deals zijn mogelijk”, aldus Schaefer. “Als ik kijk naar het financiële profiel zouden we nog een tweede overname doen in de grootte van Veyance.”
Kleine acquisities
Schaefer zei dit op basis van de eerder gepubliceerde kwartaalgegevens over het 1e kwartaal. Deze lieten onder meer een schuld zien van het laagste niveau sinds de aankoop in 2007 van de VDO divisie van Siemens.
Op dit moment plant Continental kleine acquisities in de komende maanden. Maar: “We blijven kijken naar potentiële aanvullingen en versterking van ons portfolio.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.