Conti: eerste testbanden van rubber uit paardenbloemen

Conti: eerste testbanden van rubber uit paardenbloemen

Conti banden paardebloemenContinental heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in haar onderzoek voor het gebruik van rubber uit paardenbloemen voor de productie van banden. De bandenproducent zal de eerste testbanden die gemaakt zijn van het zogenoemde materiaal Taraxagum presenteren tijdens de IAA Nutzfahrzeuge in Hannover.
Taraxagum
Het natuurlijke rubber in het loopvlak van de testbanden is compleet vervangen door Taraxagum. Hiermee wil Continental haar banden nog duurzamer maken om minder afhankelijk te zijn van traditionele  grondmaterialen.
“Na enkele jaren van ontwikkeling kunnen we nu de eerste banden met rubber uit paardenbloemen op de weg testen”, aldus Nikolai Setzer, lid van de Raad van Bestuur van Continental en verantwoordelijk voor de bandendivisie. “Hierbij hebben we gekozen voor winterbanden voor personenauto’s omdat deze een hoog portie natuurlijk rubber bevatten.”
Europa
Continental heeft de intentie om het rubber uit paardenbloemen binnen 5 tot 10 jaren in productie te nemen. De paardenbloemen kunnen worden gekweekt in Europa, dichtbij Continentals’ bandenfabrieken.
In mei 2014 werd het project voor het gebruik van rubber uit paardenbloemen nog beloond met de GreenTec Award.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.