Conti bouwt bandenfabriek in VS

Conti bouwt bandenfabriek in VS

Continental is gestart met de bouw van een nieuwe bandenfabriek in South-Carolina in de Verenigde Staten. In deze fabriek moeten zowel personenauto als lichte bedrijfsautobanden van de merken Continentel en General worden geproduceerd voor de OEM en aftermarket. Wanneer de eerste fase van de nieuwe fabriek gereed is, moet de productiecaopaciteit zo’n 5 miljoen units per jaar bedragen. Volgens planning is dat 2017. De tweede fase moet klaar zijn in 2021; dan moet de productiecapaciteit omhoog zijn gebracht tot zo’n acht miljoen units per jaar.
Met de nieuwe fabriek is voor Continental Tire the Americas (CTA) een investering gemoeid van meer dan 500 miljoen dollar. Er zullen dan 1.600 banen zijn gecreerd. Volgens Nikolai Setzer, lid van de raad van bestuur van Continental is deze nieuwe fabriek een belangrijke mijlpaal in Continental’s groeistrategie, niet alleen wereldwijd maar ook voor Noord-Amerika: “De vraag naar Continental en General banden in de VS groeit. Met de nieuwe fabriek kunnen we voldoen aan deze groeiende vraag.”
De bouw van deze fabriek maakt deel uit van een investeringsprogramma met ook andere nieuwe fabrieken in de VS, Mexico, Ecuador, Brazilie, Rusland, China en Europa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.