Consumentenbond: garagebedrijven sjoemelen met apk

Consumentenbond: garagebedrijven sjoemelen met apk

Garagebedrijven sjoemelen met de apk. Dit stelt de Consumentenbond op basis van een steekproef waarbij tevens een video is gemaakt. Dit meldt Automotive Werkplaats.
Gechargeerd
KwikFit spreekt van “een gechargeerd filmpje dat de hele sector in een kwaad daglicht stelt.” Bovag spreekt van “minimale steekproeven waar verregaande conclusies aan worden verbonden.” De steekproef van de Consumentenbond behelst 11 garagebedrijven die werden getest op de uitvoering van de apk. Vooral bedrijven die goedkoop een keuring aanbieden keurden ten onrechte zaken af, aldus de Consumentenbond. In de test keurde een Kwikfit vestiging een auto af die later bij een steekproefkeuring door de RDW helemaal niet afgekeurd had hoeven te worden. Volgens Arjan van der Meer, marketingmanager van KwikFit, informeerde de keurmeester de klant dat er op termijn een reparatie zou komen en adviseerde om meteen te repareren.”
Een ander garagebedrijf bleek de auto helemaal niet gekeurd te hebben: dit bedrijf dreigde enkel dat de klant er niet de weg mee op mocht omdat de auto was afgekeurd.
Opletten
Het advies van de Consumentenbond is goed op te letten bij goedkope apk-garages. Paul de Waal, woordvoerder van de Bovag,adviseert consumenten om te investeren in hun relatie met een goed en betrouwbaar Bovag-bedrijf. Als die je bedotten kun je klagen bij Bovag en halen we het Bovag-bord van de gevel. Eens in de zoveel jaar is er weer een club die wil aantonen dat de apk-keuringen niet deugen. Dan trekken ze verregaande conslusies uit een minimale steekproef. Wij krijgen eerlijk gezegd bijna nooit klachten van consumenten over de apk.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.